Om Bröllopsfoto.nu
Hej! Tack för att ni tittar in!
Jag som driver Bröllopsfoto.nu heter Johan Nyberg. Jag bor med sambo och tre barn i Växjö men jobbar mycket i Malmö också. Jag gillar skogsutflykter och Sci-Fi-film. Som person är jag lugn, positiv och nyfiken. På mina uppdrag är jag alltid väl förberedd.
Jag fotograferade mitt första bröllop 2012 och jag jobbar professionellt som fotograf och filmare sedan 2014. Jag gör bland annat porträttfoto och reportage- och informationsfilm. Men här fokuserar vi förstås på bröllop!
Med mig som er bröllopsfotograf får ni inte bara en professionell fotograf, utan också en före detta retuscherare och originalare – jag har bred kompetens inom bildarbete sedan 20 år tillbaka, och jag lämnar inte ett enda foto i slarvigt redigerat skick.
Jag eftersträvar en ren, ljus och luftig känsla i mina bilder – en klassisk stil som aldrig blir omodern och som passar väldigt bra till bröllop. 
Jag arbetar på ett dokumentärt sätt – försöker fånga dagen precis som den utspelas och så att bilderna tillsammans skapar en berättelse om er dag. Jag vill att bilderna ska kännas äkta, avslappnade och kul.
Jag tar uppdrag i Skåne, Småland och på Öland. Även på annan ort enligt överenskommelse. Hör av er med ett par rader om vad ni har tänkt så hoppas jag kunna vara till tjänst.
FAQ
Hur skulle du beskriva din stil?
Som fotojournalistisk eller dokumentär. Jag arbetar för att fånga speciella ögonblick som tillsammans skapar en berättelse. Redigeringsmässigt eftersträvar jag för det mesta en "ljus och luftig" känsla som passar väldigt bra till bröllop och som aldrig blir omodern, men det beror förstås också på situationen, vad som passar bäst stämningsmässigt och vad bröllopsparet har för önskemål.
Vad kostar det att anlita dig, dels för foto, dels för film?
Jag försöker att inte krångla till det när det gäller priset. Jag har några förslag på typiska upplägg med priser här. Om ni har ett annat upplägg och vill diskutera kostnaderna för det, eller om ni vill veta mer om kostnader för filmproduktion, skicka ett meddelande med några rader om vad ni tänkt. Jag återkommer inom 24 timmar.
Vilket av kostnadsförslagen på din hemsida är det mest prisvärda?
Det är heldagsupplägget på 12 timmar, men halvdag på 6 eller 8 timmar är också förmånligt prissatta i förhållande till min arbetsinsats och vad ni får levererat. Det jag tycker mig ha märkt att mina kunder i efterhand är extra nöjda med, är när jag fotograferat i olika sammanhang under dagen. Inte bara vigseln och porträttbilder, utan förberedelser, mingel, detaljbilder på dukning, ringar, kläder och översiktsbilder på omgivningen etc. Men fundera på vad just ni kommer att ha glädje av i framtiden och hör gärna av er om ni vill diskutera alternativa upplägg.
Finns det något max antal foton du tar under en dag?
Nej, jag plåtar så länge jag är på plats. Jag levererar ofta mellan 200–500 bilder till mina kunder efter ett bröllop, ibland fler. Ju fler timmar ni bokar desto fler bilder blir det givetvis. Varje enskild bild är noga utvald och redigerad av mig personligen.
Kan vi anlita dig för att fotografera när vi förlovar oss, eller för att ta familjebilder?
Självklart! På valfri plats och tid. Jag arbetar mest i södra Sverige men jag har ingenting emot längre resor heller, bara vi kan planera i god tid.
Jobbar du bara i Skåne och Småland, som det står på hemsidan?
Jag reser gärna längre! För det mesta arbetar jag i södra Sverige, i Malmö och Växjö med omnejder, men jag reser gärna både inom landet och inom Europa.
Hur bokar vi, och hur betalar vi?
När vi har diskuterat upplägget och är överens skriver vi ett avtal, för båda parters skull. Jag använder ett som SFF (svenska fotografers förbund) rekommenderar. Det är enkelt och bra. När jag sedan har fått förskottsbetalningen (1/3 av den totala kostnaden) är bokningen klar. För resten av betalningen skickar jag en faktura efter att jag levererat samtliga bilder. Läs mer om hur det går till att boka här.
Hur många bilder får vi?
Normalt sett levererar jag mellan 200–500 bilder. Ibland fler.
Är alla bilderna redigerade?
Jepp. Alla. Var och en för sig. Färg- och exponeringskorrigerat exakt som jag vill att det ska vara.
Är bilderna fria för oss att göra vad vi vill med? Kan vi till exempel publicera dem var vi vill, eller lämna in dem för att göra utskrifter och fotoalbum etc?
Självklart. Jag som fotograf har visserligen upphovsrätten till bilderna, men i avtalet vi skriver står det klart och tydligt att kunden, ni, har rätt att använda de levererade bilderna som ni vill. Ni kan alltså till exempel publicera dem på Facebook och Instagram, skicka dem i mejl, göra utskrifter och fotoalbum, tavlor etc. Det enda ni inte har rätt att göra, åtminstone inte utan att konsultera mig först, är att sälja bilderna vidare, som era egna verk, men det är väl knappast vad man gör med sina bröllopsfoton ändå! :-)
Hur får vi tillgång till bilderna?
Jag levererar bilderna i lagom upplösning för webben via ett snyggt och lättanvänt digitalt fotoalbum. Från det kan ni ladda ner och spara bilder på er dator eller telefon, dela med släkt och vänner och publicera direkt till sociala medier. Smidigt och enkelt. Ni får så klart även samtliga bilder och filmer i högsta upplösning på ett USB-minne eller så kan ni ladda ner dem från min server via en länk ni får av mig.